Dupa cum bine stiti, Renaul Trucks T a castigat Truck of the Year 2015 si iata ca la nici 3 ani vine cu imbunatatiri pe toate fronturile. Plecand de la sasiu si lantul cinematic, pana la sistemul Optivision, un sistem predictiv de menținere a vitezei de croazieră, bazat pe GPS. De asemenea s-a lucrat si la partea exterioara pentru a imbunatatii coeficientul de aerodinamicitate. Modificarile aduse sasiului prin reproiectarea anumitor componente si a lantului cinematic, au dus la o crestere a sarcinii utile de pana la 114 kg si la o scadere a consumului de carburant cu 2%. Mergand pe aceeasi tema, noua versiune beneficiaza de o punte motoare noua si de un sistem de cuplare a semiremorcii din aluminiu.

La partea de aerodinamica s-a proiectat un deflector de plafon complet nou (fara cadru metalic) si un spoiler integrat sub bara de protectie pentru a reduce turbulentele aerodinamice.

Pe langa cele de mai sus, s-a facut si un upgrade al motoarelor DTI 11 si DTI 13, imbunatatindu-se combustia pentru un consum mai mic. Atat DTI 11 si DTI 13, sunt cuplate la o noua generatie de cutii manuale automatizate Optidriver.

Renault Trucks T 2016, fata de modelul actual, ofera in primul rand o sarcina utila mai mare de pana la 114 kg si o reducere de combustibil, deloc de neglijat, de 2%.

renault_t1_400

sursa: e-camion.ro