Premium Truck Parts, divizia activă în importul şi distribuţia de piese de schimb şi lubrifianţi a Automotive Investment Corporation, a devenit Mec-Diesel South East Europe (Mec-Diesel SEE), prin preluarea de către Mec-Diesel SpA Italia.
Mec-Diesel SEE devine astfel un furnizor cu o expertiză unică în industria auto din România, cu specializare în componente pentru motoare şi distribuţie de piese de schimb şi lubrifianţi pentru vehicule comerciale. La portofoliul actual de produse s-au adăugat grupele de piese specifice motoarelor în care Mec-Diesel are o experienţă de peste 30 de ani.
Mec-Diesel SpA s-a infiinţat în Torino (Italia) în 1983, ca furnizor de piese de schimb pentru motoare ale gamei de autovehicle comerciale Iveco. Până în prezent, catalogul a fost dezvoltat la peste 10.000 de repere, care se află în permanenţă în stocul central în Italia. Mec-Diesel oferă atât piese de schimb, cât şi motoare complete pentru vehicule grele IVECO, Mercedes-Benz, MAN, Scania, Volvo, Renault, dar şi pentru vehicule comerciale uşoare aparţinând tuturor mărcilor. Din totalul de 30.000.000 euro cifră de afaceri în 2015, peste 30% a fost realizat din vânzări la export. Compania italiană efectuează anual 6.000 de livrări internaţionale către peste 50 de ţări. Dintre vânzările la export, 5% au fost realizate în 2015 în România, în principal către Premium Truck Parts.mecdiesel2_400
Pier Vincenzo Pellegrino, Preşedintele Mec-Diesel SpA, declară că România a fost vizată pentru începerea dezvoltării în Sud Estul Europei pentru că este una dintre pieţele din această zonă cu cea mai rapidă dezvoltare. ”Alegerea Premium Truck Parts ca partener în devoltarea prezenţei directe a Mec-Diesel în România a fost o alegere naturală, PTP fiind cel mai important client al nostru din țară. Negocierile au durat puţin peste 3 luni”, a declarat Pier Vincenzo Pellegrino.
Noua companie va avea un management integral local, va fi operațională din aceleaşi sedii şi cu aceeaşi echipă. "Mec-Diesel SEE este o entitate autonomă care are deja o structură de management cu o profundă cunoaştere a pieţei locale şi cu experienţă din 1995. Mec-Diesel Italia va oferi suport reprezentanţei din România în achiziţii, marketing, vânzări, dezvoltarea portofoliului de produse şi finanţare", a mai precizat Pier Vincenzo Pellegrino.
Planurile Mec-Diesel SEE pe termen mediu vizează creşterea cifrei de afaceri cu peste 20% de la an la an, evoluţie bazată pe specializarea în motoare şi subansamblele lor, care va permite abordarea a noi segmente de clienţi şi dezvoltarea de noi parteneriate strategice. Unul dintre aceste noi segmente de clienţi este cel al profesioniştilor în reparaţii de motoare.
 
sursa: cargomagazin.com