Modelul Renault Maxity este disponibil în versiuni de 3,5 şi 4,5 tone. Ideal pentru transportul urban, Renault Maxity are o alură de camion greu veritabil şi oferă o sarcină utilă maximă de 2.681 kg. Acest vehicul se adaptează în permanenţă la activităţile de livrări, transport de materiale, depanare auto şi chiar la instalarea de mini-bene pentru gunoi. Pentru modelul Maxity, Renault propune acum două noi motorizări Euro 6 DTI 3 cu puteri de 130 şi 150 CP.

Motoarele Maxity Euro 6 sunt concepute cu preocupare pentru mediu

Cele două noi motorizări ale modelului Renault Maxity sunt dotate cu sisteme de depoluare SCR în completare la injecţia de AdBlue în gazele de eşapament. Aceste dispozitive permit vehiculelor să limiteze emisiile poluante. De aceea, Maxity este echipat cu un rezevor AdBlue cu o capacitate de 17,5 litri, care garantează o autonomie de 8.000 km. În plus, noul vehicul de la Renault Trucks dispune de un mod "eco", care aduce economie de carburant. 

O alură de camion greu

Cu toate ca Maxity este un vehicul mai curând uşor, are totuşi aspectul unui camion. El a fost, într-adevăr, conceput ca un vehicul de tip şasiu-cabină cu lonjeroane în "U". Camionul mai este dotat şi cu o traversă ranforsată.

În versiune Euro 6, Renault Maxity este echipat cu o punte nouă fără limită de cuplu. Vehiculul poate astfel să beneficieze de întreaga putere a motorului.  

Noul model este dotat cu o punte faţă cu o capacitate de încărcare ce poate merge până la 1.750 kg şi cu o punte spate capabilă să suporte o sarcină de 3.300 kg. Noul vehicul Maxity a primit şi o nouă frână de mână, ce permite imobilizarea sa în orice situaţie. 

Maxity Euro 6: între siguranţă şi flexibilitate

Pentru garantarea unei siguranţe optime, parbrizul camionului este larg şi permite conducătorului auto un câmp vizual de 192°. Camionul mai este dotat în serie cu sistem ESP (de control l stabilităţii traiectoriei) şi cu avertizare la trecerea involuntară peste liniile de separare a benzilor de circulaţie (pentru versiunea de 4,5 tone). În fine, vehiculul mai este echipat şi cu un sistem de asistenţă la pornirea în rampă.

 

sursa: europa-camioane.com