Noul concept Volvo Trucks reduce consumul de carburant cu 30%, printre secretele acestei remarcabile economii se numara designul aerodinamic si greutatea redusa.

Cu sprijinul Agentiei pentru Energie din Suedia, Volvo Concept Truck, este rezultatul unei cercetari de 5 ani, ce vizeaza constructia unor vehicule eficiente din punct de vedere energetic.

“Lucram in continuu la dezvoltarea vehiculelor mai eficiente din punct de vedere energetic, aceasta fiind prioritatea noastra, atat pentru impactul asupra mediului cat si pentru clientii nostri ce isi pot reduce cheltuielile. Suntem mandri ca am putut realiza acest camion Volvo Concept” a declarat Claes Nilsson, Presedinte si CEO Volvo Trucks.

Unul din factorii cheie din spatele reducerii consumului masiv de carburant il reprezinta imbunatatirea aerodinamicii, atat a capului tractor cat si a semiremorcii. “Am optimizat si modificat intreaga platforma pentru o aerodinamica cat mai eficienta. De exemplu, folosim in loc de oglinzi retrovizoare, camere video. Toate aceste modificari au dus la un consum mai mic de energie pentru a propulsa camionul”, a spus Ake Othzen, Managerul de Proiect al Volvo Trucks.

T2016_0160

Pe langa imbunatatirile aerodinamice, vehiculul este echipat cu un nou tip de anvelope ce au o rezistenta scazuta la rulare. De asemenea semiremorca are o greutate de doua tone, sensibil mai mica fata de cea de referinta fapt ce permite o sarcina utila mai mare si un consum de carburant mai mic. O alta modificare adusa acestui concept a fost transmisia.

Acest concept, ce a inceput in anul 2011, are ca scop imbunatatirea eficientei transporturilor pe distante lungi cu pana la 50%. Acesta este un proiect de cercetare si nu va fi disponibil pe piata. Cu toate acestea unele caracteristici aerodinamice au fost deja puse in aplicare pe vehicule de serie Volvo Trucks si mai multe dintre solutiile ce se regasesc pe acest concept se vor putea utiliza in viitor.

sursa: e-camion.ro