Piese camioane: Euro 3, mai ieftin in exploatare

 

La capitolul intretinere si schimb de piese camioane, varianta modelelor euro 3 este de preferat, acest tip de camioane dovedindu-se mai fiabile decat modele aparute ulterior. Camioanele cu norma euro 3 au o distanta de rulaj mai mare cu 10-15 mii de kilometri pana la intrarea in service si schimbarea unor piese la camioane.

Variantele mai noi, cu norme euro 4 si euro 5 au mai multe componente electronice pe ele, care fac diagnosticarea mai complicata. In plus, nici conditiile de exploatare, incluzand atat drumurile, cat si calitatea motorinei, nu sunt cele mai bune in tara noastra, considera reprezentantii tranportatorului Ahead Logistics. In functie si de stilul de condus, intrertinerea unui camion ajunge la 5-6% din costurile totale de transport, in aceasta marja fiind incluse piesele de camioane, uleiul, anvelopele si schimbul de filtre.

Piese camioane: Service doar in unitati certificate

Anual, costurile alocate pentru schimbul de piese de camioane poate ajunge si la 15.000 lei/camion. Folosim in general service-urile de reprezentanta. Costa mai mult, dar lucrarile sunt garantate. Service-urile mai ieftine nu fac intotdeauna o diagnosticare corecta, schimba piese de camioane care nu au de fapt probleme, mai folosesc si piese de camioane de origine dubioasa, si pana la urma se pot defecta si alte mecanisme. In plus, la reprezentante se fac verificari complete ale camioanelor si ni se spune ce probleme sunt iminente si ce piese de camioane vor trebui inlocuite in curand, mai spune directorul Mircea Manescu de la Ahead Logistics.