Noul Iveco Stralis XP are la baza modelul Hi-Way, pastrand de la acesta sistemul Euro VI HI-SCR si cabina. Stralis XP a fost conceput pentru a reduce costurile de exploatare pentru companiile de transport, de aici si supranumele dat de catre cei de la Iveco, „Campionul TCO2”.

TCO2 face referire la costul total de proprietate (Total Cost of Ownership – TCO) si CO2, nivelul emisiilor. Reducerea acestui cost de exploatare este posibil datorita numeroaselor imbunatatiri aduse noului model cat si a solutiilor inovatoare folosite la proiectarea acestuia.

Pornind de la noua gama de motoare diesel Cursor de 8,7 litri (Cursor 9), 11,1 litri (Cursor 11) și 12,9 litri (Cursor 13), ce pot dezvolta o putere de la 310 CP la 570 CP, Stralis XP beneficiaza de mai multe modificari fata de Hi-Way: un lant cinematic complet nou, noi sisteme electrice si electronice, o noua transmisie HiTronix cu Hi Cruise si sistem predictiv de schimbare al treptelor de viteza, o noua punte spate si suspensie spate si cea mai noua generatie GPS cu functii predictive.

Toate imbunatatirile si noile echipamente genereaza o reducere a consumului de carburant de pana la 11%, in timp ce noile servicii promit sa adauge economii suplimentare de pana la 3%. Impreuna, ele reduc costul total al lui Stralis XP in operatiunile de transport pe distante lungi cu pana la 5,6%.

iveco_400

sursa: ecamion.ro