Verificari Tahografe

Service Camioane Almaj Dolj - Verificari Tahografe reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Verificari Tahografe - Service Camioane Almaj.


    Tahografele sunt aparate de masura si control menite sa inregistreze km efectuati de autovehicule si activitatiile soferilor.Tahografele sunt de trei tipuri: analoage, modulare si digitale. Toate vehiculele aflate la prima inmatriculare dupa data de 01.01.2007 trebuie sa fie dotate cu tahografe digitale. La achizitionarea unui vehicul nou dotat cu tahograf digital trebuie avut in vedere ca acesta trebuie sa contina urmatoarele: seria de sasiu (VIN); tara unde este inmatriculat si numarul de inmatriculare.
Verificari Tahograf Almaj
    Tahografele analoage si modulare fac inregistrarile pe diagrame. Diagramele sunt standard si pot fi cu scala de 100km/h; 125km/h; 140km/h 180km/h, acestea trebuie sa corespunda cu domeniul de masurare al tahografului cu care sunt folosite.

    Tahograful analogic este un dispozitiv instalat in autovehicul (sub anumite conditii) care inregistreaza date privind activitatea soferului si a autovehiculului pe o diagrama de hartie; aceasta diagrama poate sa contina date pentru o perioada de maxim 24 de ore.

    Acum insa, toate autovehiculele inregistrate dupa intrarea in vigoare a Regulamentelor Europene sunt obligate prin lege sa aiba instalat un tahograf digital. Versiunea digitala a tahografului garanteaza un nivel mai ridicat de acuratete a datelor inregistrate de dispozitiv, in acelasi timp avand capacitatea de a inregistra o cantitate mai mare de date.

    Tahograful digital presupune utilizarea unor carduri speciale pentru tahograful digital: card de sofer, card de intreprindere, card de service, card de control.

    Atat tahograful analogic, cat si cel digital, inregistreaza date referitoare la activitatea autovehiculului si a soferului, date ce trebuie mai apoi descarcate (in timp util), utilizand echipamente hardware specializate.

    Dovada de verificare pentru tahograf si limitatorul de viteza(daca este cazul) este valabila 2 ani, aceasta trebuie sa contina pe partea detasabila o holograma cu simbolul RAR, partea detasabila se lipeste pe stalpul masinii si peste ea se aplica o folie de protectie inscriptionata cu simbolul RAR.

Produse si servicii

  • Eliberare dovada de verificare pentru orice tip de tahograf, valabila 2 ani.
  • Verificare orice tip de tahograf si limitator de viteza.
  • Calibrare tahografe.
  • Montare si comercializare tahografe digitale
  • Descarcarea si interpretarea datelor din cartela soferului si din tahograful digital.Verificari Tahograf Almaj

Galerie foto